For køb kontakt mig på jannetsh@gmail.com
For køb kontakt mig på jannetsh@gmail.com
Indkøbskurv 0

Når COVID-19 dominerer hverdagen

Bevægelsestegning Kimon Nikolaidis konturøvelse

Når en verdensomspændende influenza-epidemi sætter dagsordenen for, at man skal blive hjemme i videst muligt omfang.... Så er det godt at papir og blyant og lærred og maling ikke slipper op lige med det samme.

Jeg har kastet mig over en bog, der lægger op til et selvstudie i at lære at tegne på den naturlige måde. Den blev skrevet af den græsk- amerikanske malerlærer: Kimon Nikolaidis (Det var imidlertid først efter hans død, at hans manuskript til bogen blev omvandlet til en bog til udgivelse).
Bogen hedder ganske enkelt:

Den naturlige måde at tegne 

Det er en værdifuld malerihåndbog, der var (måske er) den bedste af sin art. Hans bog er blevet beskrevet som "ikke kun den bedste guide til maleri, men den bedste guide nogensinde er udgivet."

Jeg havde den liggende i en skuffe inde i mit værelse, hvor jeg maler. Børnene og min mand, har siden jeg fandt den frem, skullet være modeller. Jeg har også tegnet lidt stilleben efter hans instrukser. Hans stramme øveplan tvinger mig til langsomhed og fordybelse, når jeg skal "føle" mig frem til konturen med mine øjne og koordinere det ned til et stykke papir, jeg næsten ikke må se på. Og hans øvelser i at begribe og forstå bevægelse er hurtige og sjove.

Jeg ved at øvelse og træning er nødvendig for, at jeg føler mig godt tilpas, når jeg vender tilbage til pensel og lærred. Og jeg kan allerede nu mærke, at det har en effekt på min iagttagelsesevne. Det er da cool.  

 


Ældre opslag Nyere opslag