For køb kontakt mig på jannetsh@gmail.com
For køb kontakt mig på jannetsh@gmail.com
Indkøbskurv 0

Måske træ symboliserer noget for os alle

Træ i historien

Tænk engang at vores kultur er omspundet med fortællinger om træer. Der er f.eks. træet i paradisets have, livets træ, kundskabens træ. Træerne er i vores kulturarv symboler på livsopretholdelse og visdom. 

Nutidens forskere kan bestemme klimaforhold og vækstbetingelser ud fra gamle træers åretegninger. Det er fascinerende, at træerne kan afsløre så meget, når de rette øjne ser på. Jeg kan ikke aflæse vækstbetingelser og klimaforhold, men jeg kan se brugsspor i det træ, jeg arbejder med. Og jeg kan lide, det jeg ser: sømhuller, knaster og afsmitning af rust og meget mere. 

Samtidig er træer historisk set livsvigtige: 
Som brænde så vi kan opretholde varmen.
Som trækonstruktioner der giver beskyttelse mod vejrforhold ved at danne hytter og huse.
Som tømmer når der skabes transportmidler som skibe, hestevogne og togvogne eller blot en lille trækvogn eller sæbekassebil. 

Træ er et materiale stort set alle mennesker kender til - kender vægten af i deres hænder, man kender lugten af specielle træsorter. Og træ er noget som mange ynder at benytte som symboler i årstidens skiften, når løvet skifter farve og falder af.

Jeg elsker træ - dets historie og dets fortælling. Jeg elsker muligheden for at genbruge træet, skabe et nyt formål med et motiv, der passer til.   


Ældre opslag Nyere opslag