For køb kontakt mig på jannetsh@gmail.com
For køb kontakt mig på jannetsh@gmail.com
Indkøbskurv 0

Hvad siger en fremmed dig?

Kunst til hjemmet

Hvordan aflæser du mennesker? 
Vi reagerer alle på hinanden i en eller anden forstand. Roen i kaosset, som en akutlæge udtrykker på skadestuen, kan næsten få mig til at blive vred. Imens jeg elsker en sygeplejerskes varme og omsorgsfuldhed med sit stærke stemmeleje og fokus på helhedens indflydelse. 

Og sådan er det jo med alt det, vi omgiver os af og med. Vi spejler os i vores omgivelser, og de påvirker os. Selv billeder på væggene betyder noget - de kalder på noget i os. Og derfor findes der sikkert så utroligt mange forskellige kunstarter, som alle hver især enten rammer os, eller måske forekommer ligegyldige.

En gang for mange år siden solgte jeg et billede til en kunde, der virkelige gav mig stof til eftertanke.
Motivet var en nøgen kvinde - og ved siden af hende tonede der en mand frem - men han havde ikke virkelig manifesteret sig endnu. Kvinden på billedet var tydelig omend baggrunden skinnede igennem hende. Imens jeg malede billedet, var der en process, hvor manden i baggrunden først havde været en anden. En muskuløs og stærk person, der var alt for voldsom ved siden af den spinkle nøgne kvindekrop. Så han var blevet malet over, og i stedet for så tonede der sig en ny mand op, med mindre fysisk dominerende træk. Min kunde blev utroligt glad, da jeg beskrev maleprocessen for hende. For hun var blevet skilt, og levede nu alene i et nyt hjem. Hun havde allerede mødt en anden, som hun var forelsket i. Så billedet var præcist perfekt til hende. Det matchede hendes historie: Hun havde noget med sig fra tidligere der strålede igennem hende, hun var sårbar i sin nye livssituation - hun havde gjort op med en tidligere partner - og hun havde lukket en ny mand ind i sit liv. Jeg har desværre ikke et billede af maleriet. 

Men tænk sig at vi bare rammes af det, som vi ser og omgiver os med. Det sender ganske ubevidst signaler, det har tiltrækningskraft eller ikke. Sådan har jeg det med mange ting. Især med mennesker, omgivelser generelt og selvfølgelig med kunst. 

Kærlig hilsen Jannet


Ældre opslag Nyere opslag